Butiken
Butiken ligger mitt i centrum av Tenala kyrkoby, i ett hus byggt år 1916 av en man som hette Sigfrid Skarp. Det gamla huset i jugend-stil "Villa Skarp" är som gjort för att inhysa en traditionell, gammaldags diversehandel.
Läs mera
Restaurangen
På butikens gård ligger en gammal gårdsbyggnad som förr i tiden inhyste ”bybastun”. Idag fungerar restaurang Bakfickan som café, där vi serverar kaffe med salta och söta tilltugg utöver lunchbufé och a la carte.
Stig in
Grupper
I mejeriet finns ett utrymme som kan hyras för möten, företagsevenemang, skolningstillfällen eller mindre festligheter. Mat och dryck kan ordnas enligt överenskommelse från Restaurang Bakfickan.
Välkommen
Maskinservice & Verkstad
Killarna i vår verkstadsavdelning kan fixa det mesta. Småmaskiner kan lämnas in i vår butik, där vi även säljer reservdelar för den som vill reparera själv.
Läs mera
Previous
Next

Välkommen till Frimans – hjärtat i Tenala

Frimans är vårt lilla familjeföretag som grundades år 1996 och uppehålls av oss i familjen Friman och vår personal.

Till en början sysselsatte företaget sig med industriservice, reparationsarbeten av lantbruksmaskiner, metallarbeten och traktorentreprenad. 

Med tiden har företaget utvecklats och utvidgats och består idag av 4 delar: butiken, restaurangen, mejeriet och verkstaden

Detta är ett unikt koncept väl värt att besöka, vi kan erbjuda våra kunder en mängd service från samma ställe.

VÄLKOMMEN!

MIDSOMMARENS ÖPPETTIDER
25.6 9-14
26.6 STÄNGT
27.6 STÄNGT

Butiken - Diversehandeln

En riktig bybutik bör ju ha lite av det ena och andra och vårt sortiment består av bland annat:

  • Delikatesser och vår kända ostbod
  • Inrednings- och gåvovaror
  • Trädgårdsprodukter och redskap
  • Småmaskiner och reservdelar

Restaurang Bakfickan

I Restaurang Bakfickan  kan du, utöver lunch, a la carte och pizza, även njuta av kaffe och hembakta söta & salta tilltugg.

Bakfickans lunchbuffé består av god, hemlagad mat: oftast två varmrätter, salladsbord, kaffe och efterrätt. Lunch serveras på vardagar och lördagar kl. 10:30-14 

Storsäljare från Bakfickans a la carte är snigelpannan med vitlökssmör och Tenalaost, Tenala-burgare och Bakfickans pizza.

Grupper och mötesutrymmen

Hos oss är man alltid välkommen att ordna möten, skolningar eller företagsevenemang. Förutom restaurangutrymmena kan man även hyra in sig i samlingslokalen i Tenala Mejeri.

Mat och dryck kan ordnas enligt överenskommelse från Restaurang Bakfickan som t.ex. frukost, lunch, middag, kaffe med tilltugg eller varför inte en privat ost- och vinprovning som avslutning på dagen.

Ta kontakt så kommer vi överens om en passlig lösning för just er.

Frimans' Top 3

Egentillverkade produkter

Previous
Next

I vår butik säljer vi våra egentillverkade ostar samt marmelader. Marmeladerna, speciellt Tant Emmas Fikonmarmelad är framtagen för att passa ihop med våra ostar, och ett måste på ostbrickan.

Tastings

Vi ordnar alltid nu och då provsmakningskvällar. Kvällarna är trevliga och avslappnade tillställningar som passar alla typer av människor. De mest populära är våra whiskytastingar och ost-& vinprovningar.

Julstämning i stugan

Julen inleds på Frimans strax efter farsdag. Då startar ”jultåget” sin färd i vårt skyltfönster, tomtarna smyger sej fram och beställningarna på julens ostbrickor tar sin början. Hyllorna dignar av läckerheter och vi hjälper till med julklappstips till alla och envar.

Maskinservice & Verkstad

Killarna i vår verkstadsavdelning kan fixa det mesta. Småmaskiner kan lämnas in i vår butik, där vi även säljer reservdelar för den som vill reparera själv.

Metallarbeten (svarvning, svetsning), industriservice, hydraulikslangstillverkning, traktorentreprenad (snöplogning, sandning, sopning) och reparation av lantbruksmaskiner och småmaskinsservice.

Något ni funderar på?

Kontakta oss gärna, så svarar vi så fort som möjligt!